Polievka z kapra

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 14. januára 2010
Polievka z kapra
Foto: Matt Rybanský
10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
1 l
50 g
50 g
40 g
100 g
100 g
10 g
500 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z masla a múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vlažným vývarom z rýb. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme asi 20 minút.

  2. 2

    Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Dochutíme soľou, korením a mletým kvetom. Z toastového chleba odkrojíme kôrku a ostatok nakrájame na kocky a opražíme na masle.

  3. 3

    Pri podávaní pridáme osmažené toastíky, kúsky ryby a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    Náš tip: Vnútornosti sa oddeľujú pri spracovaní kapra, kde sa po vybraní dôsledne vytriedi, čo je využiteľné. Na kuchynskú úpravu sú najdôležitejší mlieč alebo ikry a pečeň. Rybí vývar pripravujeme maximálne 40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia