Nakladaná Niva / Tatranský (Zlatý) Rival

mpca86 - bez fotkympca86, 18. júla 2014
Nakladaná Niva / Tatranský (Zlatý) Rival
Foto: mpca86

Manželka mi kúpila za dobrú cenu Zlatý Rival. Chuť na neho mi ešte neprišila tak som sa obzeral čo by som s ním spravil. Zobraziť celý popisManželka mi kúpila za dobrú cenu Zlatý Rival. Chuť na neho mi ešte neprišila tak som sa obzeral čo by som s ním spravil. Receptov na nakladanú Nivu resp. syry s modrozelenou plesňou vo vnútri je málo tak som si vymyslel takúto variantu ;)

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

230 g alebo iny syr s modrou plesnou
1 ks
5 strúčikov
100 g
5 ks
3 ks
2 ks
podľa potreby na zaliatie
6 -10 lístkov




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, fľašu so širokým hrdlom a dobrú náladu ;) Približne do tretiny fľaše nalejeme olej. Na spodok dáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájaný syr, olivy, cesnak (ja dávam celý lebo krájaný sa mi potom zle z oleja vyberá)

  2. 2

    ... postupne naplníme požadované množstvo do fľaše, nové a čierne celé korenie a bobkový list dávam na koniec lebo aj tak spadne dole. Na fotke môžete vidieť červené "nitky", to sú nejaké čili vlasy alebo neviem ako sa to presne volá keďže etiketa sa stratila. Dal som ich v podstate na "medziposchodie" spolu s natrhanou bazalkou.

  3. 3

    ... keď už všetky suroviny máme vo fľaši môžeme doliať olej tak aby zakrýval všetky suroviny a žiadna aby nebola nad ním. Ja som fľašu zavrel a trochu podnadtriasal aby vzduch ušiel preč, dolial olej a šup do chladničky.

  4. 4

    ... v chladničke keď vydržíme necháme aspoň týždeň kto vydrží môže aj 14 dní ale potom už odporúčam spapať. Na raňajky s čerstvým pečivom, večer pri telke ku pivu či vínku... Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia