Mozzarella marinovaná v cesnaku

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 7. marca 2013
Mozzarella marinovaná v cesnaku
Foto: Ivan Majerský

Túto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo slovenský parený syr. Dbajte však, aby bol olej, Zobraziť celý popisTúto nakladanú dobrotu si môžete pripraviť aj s iným druhom syra. Vyskúšajte napríklad balkánsky syr alebo slovenský parený syr. Dbajte však, aby bol olej, ktorým syr zalievate, kvalitný

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

4-5 strúčikov
200 g
1 ks
1 stopka
2-3 ks
100 ml




Postup

  1. 1


    Cesnak očistíme a nakrájame na tenké plátky. Mozzarellu nakrájame na 2x2 cm kusy

  2. 2


    Bobkový list, listy tymianu a šalvie a rozdrvené čierne korenie pomiešame s kúskami mozzarelly a naložíme do dobre uzatvárateľnej nádoby. Následne na vrch pomiešaných surovín nalejeme olivový olej.

  3. 3


    Prikryté necháme aspoň dva dni dozrieť na chladnom mieste. Podávame ako predjedlo s hriankami alebo ako prísadu s bylinkovým olejom do čerstvých zeleninových šalátov.

Diskusia k receptu

afataga
to si ja nemozem pripravit, lebo neviem krajat lavou rukou
monnikka
toto sa mi veľmi páči, už sa na to teším, keď to urobím
angast
toto je fajn jedlo. Takto pripravujem aj ovčí syr a pridávam konzervové
plnené olivy s trochou toho slaného nálevu. Super ku kvalitnému vínku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia