Ohnivé Frantove vrchlíky

afataga - fotkaafataga, 26. júna 2011
Ohnivé Frantove vrchlíky
Foto: afataga

Niečo podobné som dávno jedla u Frantu v Prahe, preto Frantove, ale prečo vrchlíky, to je na dlhé vysvetľovanie. On to robil zo špekáčkov, Zobraziť celý popisNiečo podobné som dávno jedla u Frantu v Prahe, preto Frantove, ale prečo vrchlíky, to je na dlhé vysvetľovanie. On to robil zo špekáčkov, ale teraz sa už nedajú jesť, tak to robím z mäsa.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 veľká
3 ks
2 ks alebo 1 lečo
8 - 12 ks
1 fľaša
1/2 litra
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    mäso pokrájam na rezance a na masti prudko opečiem, aby sa zatiahlo, potom posolím

    Ohnivé Frantove vrchlíky - obrázok 1
  2. 2

    pridám nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a paradajku, alebo jedno lečo

    Ohnivé Frantove vrchlíky - obrázok 2
  3. 3

    pridám čierne pivo, pretlak, ja som dala pollitrový z krabice, môže sa dať aj kečup, ale mne to viac chutí s pretlakom, čierne korenie a feferónky prekrojené na polovice

    Ohnivé Frantove vrchlíky - obrázok 3
  4. 4

    posypem oregánom, pomiešam a nechám dusiť kým je mäso hotové, podávam s chlebom

    Ohnivé Frantove vrchlíky - obrázok 4

Diskusia k receptu

vierocka63
Robim podobne,bez piva.V piatok vyskusam podla tohto receptu,ale pridam cerstve habanero-sme ohnivy...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia