Jahňacia kotleta v ružičkovom keli

Daniel Hrivňák
šéfkuchár reštaurácie Au Café v Bratislave, 10. apríla 2013
Jahňacia kotleta v ružičkovom keli
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
100 g
80 g
150 g
100 g
100 ml
10 g
100 g




Postup

  1. 1

    Chlebová krusta: hriankový chlieb zbavíme kôrky, striedku nasekáme nadrobno, vložíme do misky, osolíme, okoreníme, vmiešame nasekané bylinky, vajíčko, najemno nakrájanú, restovanú panchettu, rozpustené maslo a všetko premiešame.

  2. 2

    Príloha: ružičkový kel oblanšírujeme v osolenej vriacej vode. Na panvici roztopíme kúsok masla, pridáme zvyšok panchetty, nasekané čili a oblanšírovaný kel a jemne všetko spolu restujeme.

  3. 3

    Kotletu nasolíme, okoreníme, potrieme bylinkami a sprudka opečieme na panvici. Na zatiahnutú kotletu roztlačíme pripravenú zmes z chleba a dáme piecť na 180 °C asi 10 minút podľa veľkosti. Správne upečená kotleta je v strede ružová.

Diskusia k receptu

frezia
Velmi pekny recept,jahnacie kotlety robievame,vyskusame aj s ruzickovym kelom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia