Hubové rizoto

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 12. marca 2010
Hubové rizoto
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie

Suroviny

400 g
50 g
40 g
60 g
100 g
150 g
1 l
50 g
5 cl
1,5 dl




Postup

  1. 1

    Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby na väčšie kúsky. Pridáme k šalotke a dusíme. Prilejeme trochu bieleho vína, postupne dolievame podľa potreby..

  2. 2

    Zalejeme polovicou vývaru a dusíme. Posolíme, okoreníme, pridáme ryžu, zalejeme druhou polovicou zohriateho vývaru a premiešame. Pred dokončením pridáme dve lyžice masla a chvíľku dusíme. Parmezán si nastrúhame na pásiky. Do uvareného rizota primiešame nastrúhaný parmezán, ďalej už nevaríme.

  3. 3

    Oregano si nasekáme na drobno. Pridáme do rizota a premiešame. Hotové rizoto servírujeme na tanier, dozdobíme kúskom opraženého dubáka na masle a plátkami parmezánu.

Diskusia k receptu

altyn
Huby mám rád, veľmi, no na rizoto je to podľa môjho vkusu moc tekuté, a ryže je tam veľmi málo. Ale nemusí to byť zlé, asi by som to aj okoštoval...
jarco
paráda, len tie čísla v surovinách mi nesedia s videom
zo 400 g ryže by boli aspoň 4 porcie rizota, nie jedna, ako je na videu
2010
Altyn,
spravne originalne rizoto nieje slovenska ryza so zeleninou a ma byt redsie.
Je to Taliansky recept ako ma byt
1x firky
altyn
O.K. nepoznám taliansku kuchyňu, Slovák je zvyknutý na iné, no písal som že by som to rád okoštoval a s radosťou, už len pre tie huby...
marlen
myslím, skvelé. robievam si ho tak isto, ibaže so sušenými hríbami. huby sú pre mna dobré, majú takmer nula kalórií. teskáči majú radosť zreklamy.
honestka
Konecne spravny postup ako sa risotto robi a vyzera tak, ze by som sa do tanierika hned pustila. yummy!
sjuz
óch, tak toto je presne na moju chuť...úplne sa mi zbiehajú slinky....
barborao
ja by som viac ryze nepridavala, kedze ryza aborio na objeme narastie, nasiakne totiz tekutiny z vyvaru a vinka. je to velka mnamka! Spravili ste mi chutky....
sensuall
Čistá robota .. chutné a jednoduché jedlo .. jemne redšie ale to je na kuchárovi ... palec hore ... dozdobil by som to z ľahka pestom po kraji ale vravím je to super..
julica
Robievam podobne, akurat vyvar pridavam v mensich mnozstvach a stale miesam. na konci este velmi dobru chut urobi nadrobnucko nasekany cesnak a zakvapnut citronom. Chut je potom taka svieza
jezibabka
mňam....presne takto má pravé rizoto vyzerať......zbiehajú sa mi slinky...fantastické!:-)
danulatenko
...hubové rizoto takejto konzistencie som jedla v jednom "nóbl" kaštieli neďaleko Prahy... a až potom som zistila, že tak má chutnať pravé rizoto... MŇAMKA... :D
rajnica
Baby, vite mi povedať, že ak je toto pravé rizoto, ako vyzerá ľavé?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia