Kaleráb plnený kačacím ragú

Ľubomír Galbavý a Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 19. novembra 2015
Kaleráb plnený kačacím ragú
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 ks
3 PL
1 PL
250 ml
0,5 l
50 g
8 ks




Postup

  1. 1

    Kaleráb očistíme a v mierne osolenej vode povaríme. Po vychladení vyberieme vnútro, aby sme mohli kaleráb naplniť.

  2. 2

    Z kačacích stehien stiahneme kožu, stehná vykostíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme mäso a cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme rajčinový pretlak a spolu restujeme.

  3. 3

    Potom všetko zalejeme zalejeme vínom, vývarom a pridáme tymian, prikryjeme a dusíme asi hodinu.

  4. 4

    Do hotového ragú nasekáme zvyšné kúsky uvareného kalerábu a zmesou naplníme pripravené kaleráby, ktoré posypeme parmezánom a necháme zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia