Košíček s hovädzinou a cibuľou

Andrej Blaško
souschef hotela Mikado v Nitre, 25. júna 2015
Košíček s hovädzinou a cibuľou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
50 ml asi
1/2 ČL
80 ml
80 g
400 g
4 strúčiky
2 vetvičky
400 g
200 ml
4 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, zo zmäknutého masla, z vajíčka, vody a zo soli vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme pol hodiny odpočívať v chladničke.

  2. 2

    Medzitým na panvici s trochou oleja urestujeme mleté mäso. Na druhej panvici osmažíme dozlata cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme tymian. Podlejeme smotanou a chvíľu necháme redukovať. Odstavíme z ohňa a zašľaháme žĺtky.

  3. 3

    Všetko ochutíme soľou a korením. Cesto rozdelíme na 4 časti, rozvaľkáme a rozdelíme do štyroch foriem. Spodok popicháme vidličkou, nanesieme mleté mäso a zalejeme cibuľovou zmesou. Pečieme asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia