Bystrický demikát fotorecept

jody - fotkajody, 11. septembra 2010
Bystrický demikát (fotorecept)
Foto: jody

Iste je na toto jedlo nespočetne veľa receptov, ale my sme ho uvarili takto.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Demikát:
Maslové zemiaky:




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme červenú cibuľku.

    Bystrický demikát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme jeden na drobno pokrájaný zemiak, popražíme, posolíme, posypeme vňaťou, červenou paprikou a zalejeme horúcou vodou. Varíme až sa zemiak nerozvarí.

    Bystrický demikát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhom hrnci uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky s bylinkami, kmínom a soľou. Vývar z nich scedíme do demikátu.

    Bystrický demikát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vypnutého a na chvíľku odstaveného demikátu rozmiešame bryndzu. Nevaríme! Posypeme čerstvou pažítkou. Podávame vo veľkých alebo polievkových hrnčekoch.

    Bystrický demikát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zajedáme so zemiakmi, do ktorých sme pridali domáce maslo a čerstvú vňať. Dobrú chuť.

    Bystrický demikát (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zdezda
Demikát sa mi ľúbi, zemiačky mi budú stačiť ochutené len s jednou z tých troch vňatí, ktoré uvádzaš, nerada miešam :-), potom, druhýkrát ochutím s inou vňaťkou a bude zas iná chuť :-)
sovka62
Jak ho varí, tak varí, veď to nie sú žiadne čary. Bryndza, cibuľa a sa mieša dokola. Tá časť riekanky ma napadla,keď som čítala recept. Riekanku mám rada a demikát tiež a ten nápad zajedať ho zemiakmi je výborný. Bryndza a zemiaky sú dobrá kombinácia.
remcula
Máme brynzu rádi taky ve všem, zrovna včera jsem dělala brxnzové halušky. Super recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia