Bryndzové bačkorky

zorka - fotkazorka, 17. marca 2011
Bryndzové bačkorky
Foto: zorka

Výborné slané pečivo. Vhodné na Silvestra, na party, pre návštevu.... alebo len tak. Oskúšaj, uvidíš :)

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g alebo Hera
250 g
1/2
2 polievkové lyžice
  al. sezam




Postup

  1. 1

    Z bryndze, Hery, polohrubej múky, prášku do pečiva a smotany vymiesime cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,4 mm. Cesto narežeme na trojuholníky. Tie potom skrúcame.

    Bryndzové bačkorky - obrázok 2
  3. 3

    Bačkorky kladieme na plech potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie (je to tak jednoduchšie ale ja som akurát doma nemala). Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo údeným syrom. Podľa chuti.

    Bryndzové bačkorky - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na teplote cca 180-200 stupňov. Pečieme do zlatava.

Diskusia k receptu

mariaklara
Zorka, vitaj medzi nami varecháčmi, cíť sa tu dobre. Tvoj receptík si ukladám do MKK.
evanaaa
Aj ja si ukladám,páči sa mi to. Zorka, vitaj a zotrvaj tu. myslím, že si žena aj keď napravo je že: jeho recepty, to je tým, ak sa niekto zatajuje a píše len : užívateľ. Netreba sa hanbiť za to, či si žena alebo muž, potom sa ťažko oslovuje.
zorka
Ďakujem za privítanie. Som rada, že sa Vám môj recept páči. :)
mirkajan
Dnes odskúšané- už sú aj kompletne zjedené a návšteva pýtala aj recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia