Bryndzový posúch fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 28. novembra 2011

V našej rodine máme radi bryndzu a preto velmi často ju zaradujem do nášho jedálnička. Posúch je predovovšetkým oblúbeným doplnkom pri oslavách k vinku. Zobraziť celý popisV našej rodine máme radi bryndzu a preto velmi často ju zaradujem do nášho jedálnička. Posúch je predovovšetkým oblúbeným doplnkom pri oslavách k vinku. Samotné cesto na posúch som zdedila od priatelky , ktorá ho má od svojej babky a velmi sa mi zapáčil a teraz ho uprednosťujem pred klasickým kysnutým cestom. Robím z neho pizzu ako aj na ovocne koláče s drobenkou.

Suroviny

1 hrnček
1hrmček
1 bal
1PL
1čl
1ks
2-3 dcl
1/2
PLNKA:
250g
200ml  (sour cream )
1čl
2-3 ks varené v šupke
1PL
1ks




Postup

  1. 1

    najprv si preosejeme muku a spojime všetky sypke ingrediencie dobre premiešame a postupne pridáme vajce a mlieko tak , aby cesto bolo skôr redšie ako tuhe nakoniec zašlaháme olej a vylejeme na plech 30x40 cm a necháme na teplom mieste pokysnúť

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kym nám cesto kysne pripravíme si plnku. Prelisujeme /postrúhame/ zemiaky dáme bryndzu ,ktorú zapracuje do zemiakov pridáme maslo a smotanu a tiež dobre rozmiešame , ked sa vám zdá že plnka je tuhá pridajte viacej smotany .Ochutnajte a až tak pripadne dosoliť nakoniec zašlaháme vajičko a kôpor -môže sa pridať aj korenie.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked posúch podkysne natrieme plnku na povrch

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    urobíme po vrchu vidličkou ozdobu necháme ešte asi 5-10 min podkysnúť a dáme piecť do vyhriatej rury na 220 st. cca na 20 min.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto to vypadá ked sa upečie - oceníte ked ochutnáte najmä vaše polovičky. Rady: cesto sa dá využiť aj na sladko trebarz slivky, mak mrvenička a pod . alebo na pizzu.

    Bryndzový posúch (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zdenka1009
Tento posúch bude chutiť môjmu mužovi.Bryndza,kôpor to môžeme.Ďakujem za pripomenutie.
dorisa
Mám "domácu "bryndzu, takéto niečo som chcela upiecť, (bez kôpru) ďakujem za recept.
tatranka
Nerobila som túto dobrotu možno 10 rokov.Celkom sa na tento posúch zabudla.Vďaka za pripomenutie.Recept odporúčam.
matata1
Mňam. Jeden kúsok by som si dala práve teraz na raňajky.
marijanka712
a zaručujem , že by ti chutil.@dorisa ked budeš používať domácu bryndzu treba ju najskôr dobre rozrobiť so smotanou a až tak zapracovať do zemiakov , lebo sa ti v zemiakoch stratí.Ja tiež občas použivam domácu bryndzu, ale si ju nechávam na dobré halušky ešte stále mám z jarnej bryndzi v mrazničke .
marianne69
...toto je pre mna posuch ako stvoreny,zboznujem vsetko bryndzove,spravim urcite
milamila
posúchy milujem od detstva, zajtra pečiem a poviem Ti že keď som ten Tvoj videla hneď sa mi začali slinky zbiehať, vydaril sa Ti a hádam sa vydarí aj mne
marijanka712
nemáš čo na tom pokaziť , určite sa vydarí každej , len plnku si ochutnaj a dochuť tak ako to vy máte radi . budem rada ked sa so mnou podelíte o vaše skusenosti s posúchom ....
cica2
kedže bryndzu máme velmi radi a tiež už tu mám zopár receptov na bryndzové pochúťky....a velmi sa mi páči aj tvoj recept, koláč vyzerá fantasticky:)...kk
nonna
Takéto ""papandá" zbožňujem! Sladké nemusím, ale na slané som lakomá /takmer/. Ukladám do svojej kuchárskej databázy. Želám veľa ďalších takýchto kulinárskych výtvorov.
chapona
@Marijanka712 , nie je to málo múky 2 hrnčeky? aký majú obsah hrnčeky aspoň približne, chcem dnes vyskúšať...
boise
Občas sa mi stane, že nájdem recept a okamžite musím vyskúšať... toto bol jeden z nich, ĎAKUJEM, úžasná vec :) mňam!
vranka
Ďakujem za výborné cesto, s bryndzou je výborné a vyskúšam aj na sladko :)