Foto: niahalko
Recept na tento koláčik som našla náhodne na anglickej stránke, a môžem ho len odporučiť. Jednoduchý, výborny zákusok, keďže máme momentálne sezónu jahôd kľudne Zobraziť celý popisRecept na tento koláčik som našla náhodne na anglickej stránke, a môžem ho len odporučiť. Jednoduchý, výborny zákusok, keďže máme momentálne sezónu jahôd kľudne môžme čučoriedky nahradiť jahodami, či iným ovocím:) Ingrediencie nepridávam v gramoch ale na šálky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 a pol šálky |
|
3/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
2 lyžičky |
|
3/4 lyžičky |
|
3/4 šálky (orechy) |
|
2 a 3/4 šálky |
|
1 a pol šálky |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 180-190°C (každá pečie inak) a vyslieme si formu papierom na pečenie.
- 2
Vo veľkej mise pomocou elektrického mixera vymiešame maslo s cukrom, až kým nebude mať krémovu konzistenciu. Pridáme soľ, vanilku a poriadne premiešame. Zmes mandlí/orechov a hladkej múky prisypeme do misky a mixerom šľaháme na najnižšej rýchlosti, len kým nevznikne hladké cesto do formy. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na cca. 30 minút. Druhú polovicu si dáme do formy na pečenie a vložíme do rúry.
- 3
Pečieme približne 20 minút, len kým okraje jemne nezhnednú. Po vybrati z rúry cesto natrieme čučoriedkovým džemom, pekne rovnomerne (džemom nemusíte šetriť:D podľa chuti, najlepší je ten kde su aj kúsky čučoriedok). Vyberieme z chladničky druhu polovicu cesta a rozdrvíme ho po celej ploche koláča(ako tvarohový strúhaný). Kolač vložíme naspäť do rúry a pečieme do zlatista dalších 30 minút. Po vybratí ho môžme posypať práškovým cukrom na dochutenie kyslejších čučoriedok. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu