Pridať recept

Rebarborový dezert

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
rebarbora
100 g
cukor
1/2 ks
celá škorica
1 ks
klinček
4 lístky
biela želatína
1 PL
posekané vlašské orechy
150 g
šľahačková smotana
1 PL
cukor
trochu
mätové lístky

postup

1.
Rebarboru očistíme, rýchlo umyjeme a olúpeme. Stopky pokrájame na kusy dlhé asi 2 cm a varíme 10 až 15 minút v 500 ml vody, do ktorej sme pridali cukor, celú škoricu a klinček.
 
2.
Uvarenú rebarboru necháme odkvapkať na site. Šťavu zachytíme a necháme vychladnúť. Škoricu a klinček vyberieme.
3.
Želatínu necháme napučať v studenej vode asi 10 minút, potom ju vytlačíme a roztopíme v troche horúcej vody. Polovicu rebarborovej šťavy zmiešame s posekanými orechmi a roztopenou želatínou.
4.
Rebarborové kúsky rozdelíme do 4 sklených misiek a rovnomerne zalejeme zmesou pripravenou z rebarborovej šťavy, orechov a želatíny.
5.
Misky s dezertom vložíme hneď do chladničky a necháme stuhnúť. Na nasledujúci deň, vyšľaháme šľahačkovú smotanu a cukor. Dezert ozdobíme šľahačkou a mätovými lístkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.