Rebarborový dezert
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
rebarbora
100
g
cukor
1/2
ks
celá škorica
1
ks
klinček
4
lístky
biela želatína
1
PL
posekané vlašské orechy
150
g
šľahačková smotana
1
PL
cukor
trochu
mätové lístky
postup
1.
Rebarboru očistíme, rýchlo umyjeme a olúpeme. Stopky pokrájame na kusy dlhé asi 2 cm a varíme 10 až 15 minút v 500 ml vody, do ktorej sme pridali cukor, celú škoricu a klinček.
2.
Uvarenú rebarboru necháme odkvapkať na site. Šťavu zachytíme a necháme vychladnúť. Škoricu a klinček vyberieme.
3.
Želatínu necháme napučať v studenej vode asi 10 minút, potom ju vytlačíme a roztopíme v troche horúcej vody. Polovicu rebarborovej šťavy zmiešame s posekanými orechmi a roztopenou želatínou.
4.
Rebarborové kúsky rozdelíme do 4 sklených misiek a rovnomerne zalejeme zmesou pripravenou z rebarborovej šťavy, orechov a želatíny.
5.
Misky s dezertom vložíme hneď do chladničky a necháme stuhnúť. Na nasledujúci deň, vyšľaháme šľahačkovú smotanu a cukor. Dezert ozdobíme šľahačkou a mätovými lístkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.