Hovädzia pečienka na smotane so slaninou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso zadné
50
g
slanina
120
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
1
ks
bobkový list
2
ks
nové korenie
4
ks
čierne korenie
20
g
hladká múka
3
dl
kyslá smotana
2
PL
biele víno
5
g
kryštálový cukor
podľa chuti
tymián, šťava z polovice citróna, ocot, soľ
postup
1.
Na masti opražíme pokrájanú cibuľu a zeleninu, pokrájanú na kolieska. Pridáme všetky koreniny a zalejeme polievkou z kostí.
2.
Do tohto základu vložíme mäso prešpikované slaninou, prikryjeme a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame. Mäkké mäso vložíme do rúry, aby sčervenelo.
3.
Potom ho vyberieme a pokrájame. Šťavu vydusíme na tuk, zeleninu pretrieme, zasypeme múkou, podusíme, zalejeme polievkou, rozšľahanou smotanou a citrónovou šťavou, pridáme víno a povaríme.
4.
Nakoniec podľa chuti osolíme, okyslíme a osladíme cukrom. Hotovú omáčku prelejeme na pokrájané mäso.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.