Penne s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kuracie prsia
1
téglik
kyslá smotana
150
g
topený syr
4
ks
šampiňón
1
ks
cibuľa
2
PL
olej
1
kocka
bujón
1
strúčik
cesnaku
1
PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
strúhaný tvrdý syr
postup
1.
Na rozpálenom oleji v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a opečieme ho. Mäso podlejeme troškou vody, pridáme bujón, prelisovaný cesnak a zmiernime oheň. Zmes dusíme približne 10 minút pod pokrievkou. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
2.
Do mäsa vmiešame topený syr, na plátky nakrájané šampiňóny a nakoniec kyslú smotanu. Omáčku dochutíme soľou, nasekanou vňaťou a necháme chvíľu prejsť varom.
3.
Cestoviny zmiešame s pripravenou omáčkou a podľa chuti posypeme ešte tvrdým strúhaným syrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.