FOTORECEPT: Ovocná tvarohová torta
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mäkký tvaroh
120
g
práškoý cukor
8
dkg
masla mäkkého
1
ks
vanilkový cukor DrOetker
20
g
želatína Dr Oetker
4
dl
mlieka
detské piškóty
1
pohár
marhuľový kompót
čerstvé maliny alebo iné ovocie
šľahačka
10
g
kakao
postup
1.
Želatinu v 2 dl mlieku napučať. Tortovú formu si vystelieme alobalom a poukladáme do nej piškóty. Navlhčíme ich šťavou z kompótu.
2.
Napučanú želatinu na miernom ohni miešame kým sa nerozpustí. Ale pozor musí byť mierne teplá tak do 50 C. Vymiešame si tvaroh, cukor, maslo a zohriatu roztopenú želatinu a zbytok mlieka.
3.
Na piškóty vylejeme trošku zmesi a naukladáme ovocie.
4.
Potom dáme zase trochu zmesi a do druhej polovici zmesi pridáme kakao vymiešame a všetko vyleje do formy. Nemusí byť zarovno môžme dať kakaovú zmes ak cikcakovite, Ja som nemala tvaroh mäkký tak vidieť zrnká ale keď si kúpite ten v lídli kocku ten je dobrý.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Ingova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.