Bratislavský tokáň
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
sviečkovica
400
g
baranie mäso
80
g
bravčová masť
120
g
cibuľa
200
g
čerstvé šampiňóny
3/4
dl
kyslá smotana
15
g
paradajkový pretlak
1/2
dl
šľahačka
200
g
hrášok
trochu
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
postup
1.
Umytú sviečkovicu a bravčové mäso pokrájame na rezance. Nadrobno pokrájanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme mäso a rýchlo pražíme.
2.
Potom pridáme paradajkový pretlak, červenú papriku, očistené šampiňóny sparené vo vriacej vode, hrášok a soľ, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
3.
Pred podávaním zjemníme smotanou. Na hotové jedlo dávame ešte ušľahanú šľahačku.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.