Zemiakový nákyp so zeleninou
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
dkg
zemiak
30
dkg
zelenina
15
dkg
saláma
3
dkg
maslo
3
dkg
múka
2
dl
odvar zo zeleniny
1,5
dl
mlieko
2
ks
vajce
3
dkg
strúhanka
podľa chuti
soľ, mleté korenie
postup
1.
V kožke uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na malé kocky. Zeleninu podľa potreby uvaríme, udusíme, pokrájame a zamiešame k zemiakom, salámu posekáme na malé kúsky a tiež zamiešame k zemiakom.
2.
Z masla a múky urobíme bešamel ( maslo roztopíme, zmiešame s múkou, prehrejeme, zalejeme mliekom a povaríme do polohusta ), ktorý vymiešame so žĺtkami. Potom ho pridáme k mase a zľahka zamiešame sneh z bielkov a strúhanku.
3.
Podľa potreby osolíme, okoreníme. Misu na pečenie vymastíme, vysypeme strúhankou, naplníme masou a upečieme do ružova. Vrch môžme zaliať so smotanou rozmiešanou so syrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.