Domáci sirup z jarabiny čiernej
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
litre
jarabina čierná
2
litre
studená voda
2,5
dkg
kyselina citrónová
5
kg
kryštálový cukor
2
ks
vanilkový cukornemúsi byť
postup
1.
Očistené bobule jarabiny čiernej očistíme a na mäsovom mlynku pomelieme. Vodu prevaríme a vychladíme. Do vody pridáme jarabinu a kyselinu citronovú. Zmes premiešame a necháme 24 hodin vyluhovať.
2.
Potom zmes precedíme cez plátený obrúsok a do toho pridáme na 1 l šťavy,1 kg.cukor. Občasne premiešame, až sa cukor rozpustí. Plníme do fliaš. Ked ho chceme uskladniť na dlhšie, tak ho môžme zasterilizovať.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.