Slivkový sirup
37
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
slivky
500
g
cukor
3
g
kyselina citrónová
postup
1.
Slivky poriadne očistíme, umyjeme, vykôstkujeme a rozpučíme. Necháme ich približne 2 dni v prikrytom hrnci. Potom ich privedieme pod bod varu, odstavíme a prepasírujeme cez sitko alebo plátno.
2.
Primiešame cukor, kyselinu citrónovú a opäť sirup zahrejeme. Hotový horúci sirup nalejeme do fľašiek, uzavrieme ich a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.