Hruškový sirup
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,5
kg
hrušky
2,5
kg
kryštálový cukor
1,5
g
kyselina sorbová
1,5
litre
voda
1/2
KL
kyselina citrónová
postup
1.
Hrušky opláchneme pod tečúcou studenou vodou a nadrobno nakrájame aj s jadrovníkom a šupkou. Zalejeme ich vodou, pridáme kyselinu citrónovú, zakryjeme a necháme odpočívať 24 hodín.
2.
Šťavu s hruškami necháme odkvapkať cez jemné sitko alebo plátno. Najlepšie však bude ovocie odšťaviť. Do šťavy primiešame cukor, kyselinu sorbovú, premiešame a sirup necháme odpočívať ďalších 12 hodín.
3.
Nakoniec šťavu opäť prelejeme cez sitko a naplníme do fliaš. Uzavrieme ich a ukryjeme na tmavé suché miesto.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.