Špargľová krémová polievka
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
špargľa
500
ml
slepačí bujón
40
g
hladká múka
40
g
maslo
1
ks
žĺtok
3
PL
smotana
soľ
muškátový orech
postup
1.
Očistenú špargľu nakrájame na 2-3 cm kúsky a uvaríme v 1/2 l vody.
2.
Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme slepačí vývar a všetko dobre povaríme. Osolíme a pridáme štipku muškátového orecha.
3.
Žĺtok so smotanou dobre rozhabarkujeme a opatrne vmiešame do polievky. Už nevaríme.
4.
Do polievky vložíme uvarenú špargľu.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.