Rajčiny plnené mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
ks
rajčina
500
g
bravčové mäso
250
g
ryža
150
g
cibuľa
100
g
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
50
g
maslo
postup
1.
Na plnenie vyberieme stredne veľké rajčiny, umyjeme ich v studenej vode, zrežeme z nich vŕšok a opatrne vyberieme časť dužiny so semenami tak, aby sa rajčiny nepoškodili. Vydlabané rajčiny osolíme, okoreníme a naplníme plnkou.
2.
Mäso na plnku posekáme alebo zomelieme na mlynčeku, pridáme dusenú ryžu, nadrobno krájanú spenenú cibuľu, posolíme a okoreníme.
3.
Naplnené rajčiny urovnáme na panvicu pomastenú maslom a zakryjeme vŕškom - čiapočkou. Potom ich pokropíme roztopeným maslom a zapekáme v rúre 15-19 min.
4.
Zapečené rajčiny dáme na tanier a podávame.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.