FOTORECEPT: Plnená paprika
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
varené mäso
1/2
hrnček
ryža
2
ks
vajcia
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
paprika
3
PL
maslo
3
PL
hladká múka
1/2
liter
voda
3
ks
paradajkový pretlak
3
ks
paradajka
trochu
cukor
1
ks
knedľa
postup
1.
Varené mäso (hovädzie, bravčové, hydinové alebo akékoľvek iné :), môže byť aj z nedeľnej polievky) pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2.
Pridáme uvarenú ryžu, vajcia, posolíme, pokoreníme a zmiešame.
3.
Časť hmoty natlačíme do očistenej papriky a z ostatnej vytvarujeme "šikovné" guľky.
4.
Maslo si rozpustíme v hrnci, pridáme múku, trošku posmažíme a zalejeme vodou. Pridáme paradajkové pretlaky a na malé kúsky nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, cukrom a mletým čiernym korením. Chvíľku povaríme a potom do omáčky vložíme plnenú papriku a mäsové guľky. Spolu povaríme asi 20 minút.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vava06
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.