Pridať recept

Koláč s domácim džemom

10
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
100 g
cukrová múčka
1 ks
vajce
250 g
maslo
1 ks
žĺtok
5 kg
slivky
1 kg
cukor
1/8 liter
ocot

postup

1.
Suroviny na cesto zmiešame. Cesto necháme 30 minút odležať v chlade. Z 3/4 vyvaľkáme placku a dáme ju do maslom vymastenej formy. Potrieme ju lekvárom a zo zvyšku cesta vyrežeme prúžky. Z tých vytvoríme na koláči mriežku. Pečieme pri teplote 180 °C po dobu 25 minút.
 
2.
Slivky pomelieme v strojčeku, dáme ich na plech s cukrom a octom a necháme 1 deň odpočinúť. Následne ich v trúbe odparujeme 2,5 hodiny, až kým je hmota hustá. Dáme do fliaš a sterilizujeme pri teplote 170 °C 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Slivky
Slivky liečia! Lokálna superpotravina so zázračnými účinkami na naše zdravie
Niekedy sa nám stáva, že ihneď naletíme novým superpotravinám, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Zabúdame...
Slivky a ringloty
Ringloty a slivky: V čom sú iné? Aké majú výhody pre zdravie?
Poznáte rozdiely medzi ringlotami a slivkami? Z oboch sa dajú urobiť chutné koláče, džemy, chutia surové aj...
Slivkové gule z tvarohového cesta
Ako sa robia slivkové gule? Tento recept nemá chybu! Vláčne tvarohové cesto, sladké slivky a opražená strúhanka
Výborné slivkové gule z tvarohového cesta. Existuje množstvo receptov, my vám dnes ukážeme náš obľúbený,...
Domáci slivkový džem
Slivkový lekvár v špajze nesmie chýbať! 9 skvelých receptov!
Overené recepty na domáci slivkový lekvár. Miešaný, nemiešaný, so škoricou, s jablkami, s rumom, či portským...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Slivky
Pomocník pri trávení a rednúcich kostiach - slivky!
Oválne tmavomodré plody sú bohatou zásobárňou prospešných látok a už po mnoho generácií veľmi ceneným...