Ryba varené v pergamene
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
rybie filé
150
g
mrkva
100
g
cibuľa
150
g
maslo
1
ks
citrón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1
ks
bobkový list
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Rybu nakrájame na kusy, zalejeme na 5 min. osolenou vodou, potom vyberieme a necháme odkvapkať.
2.
Filé položíme na pergamenový papier, potretý maslom, na filé dáme strúhanú mrkvu s cibuľkou, pokropíme citrónovou šťavou a posypeme jemne sekanou petržlenovou vňaťou a bobkovým listom.
3.
Potom papier zbalíme a previažeme niťou, vložíme do hrnca naplneného do 3/4 vriacou vodou a varíme 15-20 min na miernom ohni.
4.
Varenú rybu vyberieme z papiera, položíme na rozohriatu misu a podáme. K rybe podávame varené zemiaky, poliate maslom a čerstvé kvasené uhorky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.