Vietnamské jarné rolky
20
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
ks
garnáty
100
g
orientálne rezance
25
ks
ryžový papier
40
ks
mätové lístky
10
strúčikov
cesnaku
postup
1.
Garnáty očistíme, z vrchnej strany jemne vytiahneme čiernu žilku, pričom začneme od hlavy. Všetky garnáty pokrájame na polovice. Rezance namočíme na 5 minút do horúcej vody tak, aby boli celé ponorené. Scedíme a nožnicami postriháme na menšie kúsky.
2.
Zoberieme jeden ryžový obal a namočíme do misky s teplou vodou. Vyberieme ho asi po 30 sekundách alebo keď zmäkne a je poddajný. Dávame pozor, pretože zmäknuté obaly sa môžu ľahko roztrhnúť.
3.
Na pracovnú plochu položíme jeden zmäknutý obal. Na spodnú tretinu položíme asi 1 lyžicu rezancov. Okraje necháme voľné, aby sa obal dal zvinúť. Navrch položíme dva lístky mäty a dve polovice garnát. Okraje zložíme smerom dovnútra a obal pekne zvinieme.
4.
Pri rolovaní pridáme aj výhonok cesnaku hľuznatého, pričom ho umiestnime tak, aby na jednom konci vyčnieval. To isté opakujeme s ostatnými obalmi a surovinami. Zvitky poukladáme na tanier zloženou časťou smerom nadol.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.