Pridať recept

Pažítková omáčka

ingrediencie

3 PL
olej na vyprážanie
4 ks
šalotka
250 ml
kurací vývar
1 KL
šťava z citróna
1 ks
smotana na varenie
1 zväzok
pažitka
1 PL
maslo

postup

1.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku, zalejeme kuracím vývarom a varíme približne 10 minút. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením, prilejeme smotanu a pridáme maslo.
 
2.
Omáčku necháme prejsť varom. Pokiaľ je príliš riedka, môžeme ju ešte zahustiť instantnou zápražkou. Pažítku nasekáme nadrobno a vmiešame do omáčky. Podávame s pečeným mäsom, ryžou alebo grilovanou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...