Bryndzové drobce so slaninou
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1250
g
hrubá múka
30
g
soľ
3
ks
vajce
60
g
vaječný žĺtok
100
g
masť
700
g
bryndza
150
g
údená slanina
10
g
pažitka
postup
1.
Očistené zemiaky jemne nastúhame, pridáme preosiatu múku, soľ a premiešame v cesto.
2.
Pripravené cesto pretlačíme do slanej vody cez haluškovač a varíme 5-6 min.
3.
Uvarené vyberieme z vody, prelejeme tukom, pridáme dobbre uležanú bryndzu, premiešame a podávame horúce na teplom tanieri.
4.
Pred podávaním polejem každú dávku osobitne rozpálenou a na drobné kocky nakrájanou slaninou. Hotový pokrm ozdobíme pažítkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.