Kysnutý koláč s kapustou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
dkg
miešaná múka
1
ks
žĺtok
2
dkg
cukor práškový
4
dkg
tuk
1,5
dkg
droždie
1
dl
mlieko
podľa chuti
vanilka
PLNKA
65
dkg
kapusta
5
dkg
masť
5
dkg
cukor
podľa chuti
škorica
postup
1.
Z múky, kvásku a ostatných potravín urobíme veľmi husté kysnuté cesto, ktoré necháme nakysnúť. Najprv si pripravíme kapustovú plnku.
2.
Kapustu pokrájame a popražíme na masti, do ktorej môžeme pridať aj kúsok pokrájanej cibule. Kapustu podľa chuti ocukríme, osolíme a pridáme trochu tlčenej škorice. Cesto rozdelíme na dve časti.
3.
Jednu vyvaľkáme a dáme na do vymastenej formy, natrieme plnkou a zakryjeme druho časťou cesta. Necháme ešte dobre podkysnúť. Potom ho potrieme maslom alebo žĺtkom, do ktorého pridáme trochu vody.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.