Pridať recept

Zemiakový posúch

ingrediencie

1200 g
múka
1 ks
vajce
40 g
droždie
50 g
cukor
100 g
margarín
1000 g
zemiaky
150 g
cukor
100 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
škorica

postup

1.
Z múky, vajca, droždia, cukru, soli, tuku a mlieka pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.
 
2.
Zamiaky uvaríme v osolenej vode, pretlačíme, premiešame s maslom a škoricou.
3.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a dáme na vymastený plech, naplníme kapustou a cesto preložíme ako trojhrannú šatku a dáme piecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lacihornacek
10.2.2018 08:02 | |
+9 -0
celé zle kam idu zemiaky a čo tam robí kapusta nie je v ingredienciach,načo sem dávate taketo hlavolamy
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...