Pridať recept

Smažené zemiakové noky

ingrediencie

1800 g
zemiaky
300 g
hladká múka
15 g
cesnaku
15 g
soľ
1/2 g
majoránka
1/2 g
mleté čierne korenie
4 ks
vajce
300 g
olej na vyprážanie

postup

1.
Oškrabané surové zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a necháme postáť. Potom vodu scedíme a necháme ešte odkvapkať.
 
2.
Pridáme múku, vajcia, soľ, cesnak, korenie a zamiešame na cesto. Z cesta polievkovou lyžicou vykrajujeme knedlíčky, ktoré v rozpálenom oleji smažíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.