Párty rožky so škvarkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
dl
mlieko
40
g
droždie
1
PL
cukor
500
g
polohrubá múka
250
vetvičiek
margarín
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
1
ks
vajce na potretie
400
g
škvarky
3
ks
smotanový syr
1/2
PL
soľ
postup
1.
Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, postrúhaný margarín, vajce, žĺtok, syr, vykysnutý kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté kystnúť asi 45 min.
2.
Potom ho sformujeme na valec a rozdelíme na 6 dielov. Každý diel vyvaľkáme na okrúhlu placku, natrieme ju pomletými škvarkammi a radielkom pokrájame na 8 rovnakých dielov. Každý diel sktrútime od širšej strany k špicu a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
3.
Rožky poukladáme na vymastený plech, upečieme dozlata.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.