Zeleninový perkelt s knedličkami
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na perkelt
4
PL
olej
1
strúčik
cesnaku
100
g
nakladaná cibuľa
1
ks
zeler
1
ks
mrkva
1
ks
kaleráb
1
ks
paštrnák
1/2
ks
karfiol
1
ks
zemiaky
1
KL
rasca
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
paradajkový pretlak
2
PL
hladká múka
300
ml
biele víno
600
ml
zeleninový vývar
mleté čierne korenie
soľ
3
PL
petržlenová vňať
Na knedlíky
50
g
ražná múka
50
g
hladká múka
1
štipka
prášok do pečiva
40
g
vegetariánsky loj
1
štipka
rasca
1
KL
strúhaný chren
postup
1.
Na panvici s hrubým dnom ohrejeme olej, na ktorý pridáme cesnak, cibuľu a zeler. a na miernej teplote všetko pražíme. Hneď ako suroviny chytia zlatú farbu pridáme rascu, papriku a paradajkový pretlak. Smažíme ďalšie tri minúty.
2.
Ďalej pridáme múku a pražíme asi 3 minúty. Potom prilievame víno s vývarom za stáleho miešania. Privedieme do varu a ochutíme. Teplotu stíšime a necháme voľne vrieť asi 20 minút.
3.
Knedličky pripravíme tak, že do misy nasypeme múku, soľ a korenie, potom primiešame loj, rascu, chren a napokon pridáme asi štyri lyžice vody. Malo by vzniknúť tuhšie hladké cesto. Z pripraveného cesta nm vznikne asi 12 guličiek.
4.
Knedličky vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou a veríme asi 10 minút. Knedličky by mali ostať ľahké. Nakoniec ich vyberieme a pridáme do zeleninovej zmesi. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.