Marhuľovo-paprikové čatní
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
PL
olivový olej
500
g
žltá paprika
200
g
červená cibuľa
1
kg
marhuľa
2
ks
čili paprička
2
KL
nasekaný tymián
100
ml
ocot
1
balíček
Želírovací cukor Extra Dr Oetker
2,5
KL
soľ
1/2
KL
čerstvo namleté korenie
1
balíček
Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker
postup
1.
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme očistenú a na malé kúsky nakrájanú papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme odkôstkované a nakrájané marhule, najemno nasekané čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom 2:1.
2.
Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
3.
Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
4.
Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy. Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.