Mrkvová polievka s kyslou kapustou
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
šálky
nastrúhaná mrkva
2
šálky
očistené zemiaky
1
ks
cibuľa
3
šálky
kyslá kapusta
12
šálok
voda
4
ČL
olej
1
ks
zeleninový bujón
trochu
mäso podľa chuti
2
ČL
solčanka
1/2
ČL
soľ
1/3
ČL
pomletý fenikel
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Mrkvu a pokrájané zemiaky dáme variť do vody. Keď sú mäkké na dvoch lyžiciach oleja popražíme nakrájanú cibuľu a kapustu. Pridáme do polievky spolu s ostatnými surovinami a povaríme 5 minút.
2.
Mäso dáme variť a až keď zmäkne vložíme do polievky. Vrch pokvapkáme olejom a posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.