Bratislavské teľacie
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie pliecko
40
g
masť
120
g
koreňová zelenina
20
g
cibuľa
20
g
cukor
20
g
hladká múka
1
dl
smotana
podľa chuti
bobkový list, čierne korenie, soľ, ocot
postup
1.
Teľacie mäso pokrájame na plátky, opečieme na masti a vyberieme. Na výpeku pražíme pokrájanú cibuľu a zeleninu pokrájanú na kocky. Potom pridáme mäso, soľ, bobkový list, korenie, podlejeme vodou a dusíme.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, okyslíme a nakoniec pridáme cukor. Mäso vrátime späť do šťavy. Podávame so zeleninou alebo ryžou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.