FOTORECEPT: Zmes ovocia v želé
2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
ríbezle, černice kompót
3
PL
kryštálový cukor
1
balíček
tortové želé červené DrOetker
podľa chuti
piškóty, šľahačka na ozdobu, prípadne mäta, medovka
postup
2.
Do misky si dáme ríbezle, pridáme černice, zasypeme asi 2-3 PL kryštálového cukru. Necháme postáť, aby ovocie pustilo šťavu.
3.
Šťavu potom zlejeme. Do šťavy pridáme vodu, a tak získame toľko šťavy, aby sme mohli pripraviť želé podľa návodu(v tomto prípade 250ml).
4.
V rajnici želé uvaríme podľa návodu. Pripravíme si vhodné misky ( ja som dala misky od ovocia, ktoré som na trhu kúpila). viď. foto č.2 Do misiek dáme zmes ovocia....
6.
Pre ozdobu som na vrch (potom budú naspodu) dala piškóty v tvare srdca. Vyšli mi dve misky chalupárskeho želé. Tieto som dala do mikroténového sáčku a vložila do chladničky stuhnúť.
7.
Keď želé v miskách stuhne, vyklopíme každú porciu na tácku, alebo tanierik. Ozdobíme lístkami medovky, alebo mäty a podávame. Ja som túto maškrtu podávala na chate, tak som zabudla aj medovku pridať, ale som mala sprejovú šľahačku, tak tou som želé ozdobila. Vnučka a aj môj priateľ si pochutili. Je to osviežujúci ovocný dezert. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.