Marhuľový koláč
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
250
g
kryštálový cukor
250
g
polohrubá múka
1
dl
voda
1
dl
olej
1
ks
kypriaci prášok
1
PL
kakao
marhuľový džem
2
ks
vanilkový puding (alebo zlatý klas)
1
PL
cukor
1
ks
marhuľový kompót
voda
postup
1.
V mise si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Postupne prilievame vodu, potom olej. Na záver pridáme preosiatú múku s kypriacim práškom. Polovicu cesta vylejeme na pripravený plech na pečenie a do druhej polovice pridáme kakao a premiešame.
2.
Nalejeme na biele cesto a dáme piecť na 20 minút na 180 stupňov. Upečený koláč necháme trocha prechladnúť.
3.
Potom naňho natrieme marhuľový džem a naukladáme odkvapkané marhule. Šťavu z kompóta doplníme do 800 ml vodou a spolu s 1 lyžicou cukru a 2 pudingmi uvaríme hustý puding. Nalejeme ho na vrch koláča a necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.