Výborná žemľovka
6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
pecivo biele
4
ks
vajce
4
dl
mlieko
2
ks
vanilkový cukor
1
hrsť
sušených hrozienok
1
ks
jemný hrudkovy tvaroh
5
ks
jablko
4
PL
kryštálový cukor
2
PL
práškový cukor
1
ks
maslo na vymastenie
1
ks
kompót
postup
1.
Ocistime a nastruhame jablka na hrubsom struhadle, nakrajame si rohliky na kruzky a vymastime jensku misu s maslom. Zltka oddelime od bielok do zltok pridame 2 PL krystaloveho cukru, vanilkovy cukor a mlieko premiesame nech sa cukor rospusti.
2.
Zacneme vykladat misu namocenymi rohlikami v mlieku ked mame dve vrstvy polozime na ne nastruhane jablka a posypeme asi dvomi lyzicami cukru potom na jablka dame tvratoh a hrozienka (je jedno ci pojdu prve jablka alebo tvaroh).
3.
Dame dalsie dve vrstvy rohlikov a dame piet na cca 30 min.dDo truby vyhriatej na 220 stupnov zakryte. Bielka zatial dame do chladnicky. Ked nam zacnu rohliky hnednut vyslahame si bielka s praskovym cukrom vyberieme zemlovku a natrieme na nu bielka.
4.
Vlozime spat do truby a pecieme kym nechytia bielka farbu cca 10 min.potom uzlen papame ked date dost jablk netreba ani kompot ale my lubime jahodovy :) Deti sa tesia lebo rohliky mozu namacat a tak maminke pomoct. dobru chut
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.