FOTORECEPT: Makový tofu koláč so sušenými datľami
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
biele tofu
30
g
mak
120
g
datle sušené
10
PL
ľanové semienka
1
ks
jablko
1
KL
vanilkový extrakt
postup
1.
Najskôr namočíme sušené ďatle do vody cca na 10 min.
2.
Po 10-tich minútach vodu z ďatlí vylejeme, preložíme ich do sekáčika, pridáme ľanové semienka a mak. Všetko spolu rozmixujeme.
3.
Potom pridáme tofu a očistené jablko. Dochutíme vanilkovým extraktom a podľa chuti medom alebo cukrom. Sušené ďatle sú dosť sladké, preto som okrem nich nepridávala už iné sladidlo.
4.
Zmes dáme do zapekacích misiek alebo muffinkových formičiek.
5.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 min., až budu okraje hnedé.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.