Mrkvový koláč s polevou
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
mrkva
2
PL
citrónová šťava
3
ks
vajce
150
g
práškový cukor
100
ml
olej
200
g
múka polohrubá
100
g
hrubá múka
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
50
g
nasekané vlašské orechy
50
g
hrozienka
1
PL
rum
Citrónová poleva
200
g
práškový cukor
2
PL
horúce mlieko
2
PL
citrónová šťava
postup
1.
Mrkvu ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle a pokvapkáme citrónovou šťavou. Hrozienka umyjeme, zalejeme rumom a necháme napučať. Zmiešame obe múky, kypriaci prášok a orechy. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, sypkú múčnu zmes, mrkvu, hrozienka a vymiešame cesto. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
2.
Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C približne 15 minút. Medzitým si vymiešame cukor s horúcim mliekom a citrónovou šťavou. Vymiešame hustú citrónovú polevu, ktorou potrieme vychladnutý koláč.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.