Mokka oválky
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
370
g
hladká múka
200
g
margarín
110
g
práškový cukor
30
g
mletá káva
1
ks
vajce
1/2
balíček
vajce
Plnka
160
g
maslo
130
g
práškový cukor
1
ks
žĺtok
2
PL
čierna káva
Poleva
250
g
práškový cukor
2
PL
horúca čierna káva
1
KL
olej
postup
1.
Z múky, margarínu, práškového cukru, pomletej kávy, vajca a vanilkového cukru zamiesime na doske cesto a necháme ho na chladnom mieste hodinu odpočívať. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a oválnou formičkou povykrajujeme oválky ( alebo okrúhlou formičkou kolieska ) , poukladáme na plech a upečieme. Upečené a vychladnuté oválky spojíme kávovou plnkou, polejeme kávovou polevou a na vrch každého oválku môžeme pridať čokoládovú polevu.
2.
Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista, primiešame žĺtok a po kvapkách pridáme tuhú čiernu kávu aj s usadeninou.
Poleva: Cukor zalejeme horúcou čiernou kávou a olejom a vymiešame na hustú polevu.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.