Drožďová polievka so zeleninou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
koreňová zelenina
1,5
litre
voda
30
g
masť
1
ks
cibuľa
40
g
droždie
30
g
strúhanka
podľa chuti
soľ,mletá červená paprika,rasca,muškátový oriešok,petržlenová vňať
postup
1.
Pokrájanú zeleninu uvaríme v osolenej vode do mäkka.Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti do zlatožlta.Potom k nej pridáme rozdrobené droždie,ktoré pražíme tak dlho,až kým sa typická vôňa droždia nestratí.
2.
Keď začne voňať ako mäso,pridáme mletú papriku,trochu rasce,muškátový oriešok a strúhanku,chvíľu popražíme,zalejeme vodou s uvarenou zeleninou a všetko spolu povaríme.Hotovú polievku ochutíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.