FOTORECEPT: Hruškový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mäkké maslo
150
g
práškový cukor
175
g
hladká múka
1
ČL
kypriaci prášok
2
PL
kakao
800
ml
hrušiek z kompótu
250
ml
biele víno
1
ks
celá škorica
5
ks
klinčeky
4
ks
pláťky želatíny
podľa chuti
jahodový džem
postup
1.
Mäkké maslo dáme do misy, pridáme cukor a vymiešame svetlú penu. Postupne pridáme vajíčka a elektrickým mixérom krátko premiešame. Múku, kypriaci prášok a kakao zmiešame a preosejeme do žĺtkovej zmesi. Premiešame. Tortovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Do formy vlejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C 50 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
2.
Hrušky dáme do hrnca, zalejeme vínom, pridáme korenie a krátko povaríme.
3.
Koláč vyklopíme z formy, potrieme jahodovým džemom a zdobíme vychladnutými hruškami.
4.
Pripravíme si asi 200 ml hruškovej šťavy a želatínu podľa návodu. Hruškovú šťavu vlejeme do hrnca, pridáme pripravenú želatínu a na miernej teplote varíme, kým sa želatína úplne rozpustí.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.