FOTORECEPT: Kuracia polievka so zeleninou na vietnamský spôsob
10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
kura
5
litrov
voda
500
g
čínska kapusta
200
g
mrkva
300
g
pór
1
ks
červená cibuľa
1/2
ks
citrón
1,5
KL
mletý zázvor
1
KL
mletý koriander
7
ks
badián
10
ks
celé nové korenie
6
KL
soľ
1
KL
chilli
postup
1.
Pór, čínsku kapustu a cibuľu nakrájame na malé kúsky, mrkvu nastrúhame na tenké plátky.
2.
Celé kura dáme variť do 5 litrov studenej vody a privedieme k varu. Keď začne voda vrieť, teplotu znížime na minimum a necháme polievku pomaly variť. Po 30-tich minútach od začiatku varenia vyberieme kura z polievky.
3.
Badyán a celé nové korenie vložíme do filtračného vrecúška alebo do sitka na čaj tak, aby nám pri varení neplávali v polievke a dali sa na konci pekne vybrať. Do polievky potom vložíme vrecúško s korením, okoreníme soľou, koriandrom, citrónovou kôrou, chilli a zázvorom. Polievku necháme ďalších 15 min. variť bez kuraťa, zeleninu ešte nepridávame.
4.
Medzitým si vykostíme kura, kožu odstránime. Vykostené mäso nakrájame na menšie kúsky, ktoré potom pridáme do polievky.
5.
Po 45-tich minútach od začiatku varenia polievky dáme dnu všetku zeleninu a vložíme do nej kuracie mäso. Necháme variť 5 min. a vypneme. Zelenina pod pokrievkou zmäkne, nebude rozvarená, ale pekne chrumkavá.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.