Rímsky šalát s parmezánom
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
bageta
2
ks
rímsky šalát
1
ks
šalotka
2
PL
ocot
1/4
KL
soľ
1/4
KL
cukor
korenie
1/2
KL
horčica
100
ml
kyslá smotana
2
PL
olej
150
g
parmezán
postup
1.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Bagetu nakrájame na malé kocky a rozložíme ich na plech. Pečieme asi 10 minút, až dochrumkava. Rímsky šalát očistíme, umyjeme a osušíme. Pozdĺž nakrájame hlávky šalátu na prúžky dlhé asi 3 cm. Šalotku olúpeme a nakrájame nadrobno.
2.
Zálievku pripravíme z octu, soli, korenia, cukru, horčice a kyslej smotany. Nakoniec zašľaháme olej a pridáme šalotku. Do misy vložíme šalát a pridáme opatrne zálievku. Napokon na šalát nastrúhame parmezán a posypeme ho kockami pečenej bagety. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.