FOTORECEPT: Jahodový koláč z vianočného pečiva
8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
vianočné pečivo alebo odrezky z koláčov
50
ml
ľanový olej
1
PL
vanilková aróma
1
PL
perníkové korenie
Plnka
300
ml
sójové mlieko
1
ks
jahodový puding v prášku
200
g
zavárané jahody
postup
1.
Na cesto som použila suché vianočné pečivo, ktoré už jednak nikto nechcel jesť a chuťovo bolo už veľmi tvrdé. Pečivo som v sekáčiku pomlela najemno.
2.
K rozdrvenému pečivu pridáme ľanový olej (môže byť i roztopené maslo), perníkové korenie a vanilkovú arómu.
3.
Suroviny na cesto premiešame a natlačíme do vymastenej formy vymazanej ľanovým olejom. Použila som tortovú formu s priemerom 20 cm.
4.
Cesto pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min.
5.
Zo sójového mlieka uvaríme hustý puding. Jahody nakrájame na malé kusy (ale nemusíme, i tak ich rozmixujeme).
6.
Jahody rozmixujeme s pudingom na hladkú kašu a necháme vychladiť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.