Pečená tekvica
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica hokkaido
štipiek
soľ
2
PL
cesnakový olej
postup
1.
Celú tekvicu umyjeme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou a rozkrojíme napoly. Dužinu s jadierkami vyberieme a tekvicu pokrájame na plátky.
2.
Dochutíme ju soľou a necháme chvíľu odstáť. Potom plátky uložíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút. Takmer upečenú tekvicu pokvapkáme cesnakovým olejom a vrátime zapiecť do rúry.
3.
Podávame ju teplú ako prílohu k mäsu.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.