Glazúrovaný losos grilovaný na cédrovom dreve
8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
filety z lososa
1/2
KL
morská soľ
1/4
KL
mleté čierne korenie
Glazúra
1
PL
omáčka hoisin
1
PL
dijonská horčica
1
PL
citrónová šťava
1
PL
maslo
1/2
KL
sezamový olej
postup
1.
V miske spolu zmiešame všetky prísady na glazúru. Filetu z lososa uložíme nadol na dosku. Z filety odstránime pomocou pinzety všetky kosti z ryby. Lososa spolu s kožou natrieme pripravenou glazúrou a ak sme ho trochu narezali, tak glazúru dáme aj do miest rezov. Lososa osolíme a okoreníme.
2.
Priamo nad stredne teplú pahrebu grilovacieho roštu položíme drevenú dosku a veko zatvoríme. V čase keď začne doska po niekoľkých minútach praskať a dym stúpať z grilu, lososa položíme tak, aby bol kožou nadol do stredu dosky. Veko uzatvoríme a na doske lososa opekáme asi 20 minút tak, aby bol povrch filetu hnedý a mäso bledoružové.
3.
Napokon dáme dosku s lososom dolu z grilu. Losos sa servíruje nakrájaný na menšie časti ( podľa počtu porcií ). Z každého filetu je potrebné stiahnuť kožu. Filety podávame ešte teplé.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.